EV3 Eierversierder

Speciaal voor Pasen presenteren we de EV3 Eierversierder. Jason Allemann van JK Brickworks heeft deze robot gemaakt om eieren te versieren. In het programma zitten een aantal patronen die je direct kan laten uitvoeren, maar ga vooral zelf aan de slag om je eigen patroon te ontwerpen.

Nodig:EV3 eierversierder

Stappen:

De EV3 Eierversierder of in het Engels EV3 Egg Decorator is een idee van Jason. Dit soort robots heten Egg Bots en je ziet ze de laatste 25 jaar steeds vaker. Sommige zijn helemaal zelf gemaakt, andere maken bijvoorbeeld gebruik van LEGO Mindstorms. Deze versie vonden wij erg leuk en is te maken met alleen maar onderdelen uit de EV3 313131 set.

Het bedienen van de EV3 Eierversierder is erg makkelijk. Zodra het programma loopt kan je uit de verschillende patronen kiezen en druk je gewoon op de middelste knop om hem op je ei te tekenen. Zorg er wel voor dat de stift een halve centimeter boven het ei zit op het moment dat je start.

Jason gaf zelf aan dat hij meestal dikke stiften gebruikt, maar dat het eigenlijk met elke stift moet kunnen. Je moet dan wel even testen of je ermee op een ei kan tekenen.

Meer weten?

Dit is een toffe robot voor de paasdagen. Je kan in het filmpje dat Jason op Youtube heeft gezet precies zien hoe hij werkt. Dank aan de mensen van JK Brickworks voor het fantastische ontwerp. We gaan er zelf mee aan de slag om een paar eitjes mee te versieren.

 

 

 

 

1 Shares