MindCub3r

Heb je wel eens een Rubiks kubus opgelost? Een Rubiks kubus is een kubus met 54 gekleurde vakjes die je zo moet draaien zodat alle kanten eenzelfde kleur krijgen. De EV3 MindCub3r van David Gilday is de oplossing voor iedereen die de kubus niet opgelost krijgt.

Nodig:ev3 mindcub3r

Stappen:

Er zijn maar weinig modellen in de LEGO Mindstorms wereld die bijna alle onderdelen uit de doos gebruiken. De EV3 MindCub3r is wel zo’n model. Maar liefst 115 stappen zijn er nodig om de volledige robot te bouwen. Let daarbij wel goed op, sommige stappen vragen wat inzicht. Voor het goed laten werken van het programma zijn er wat extra stappen nodig, kijk daarvoor op: mindcuber.com onder het kopje Software.

Omdat het zo’n grote robot is is het ook een leuk project om met een groepje te bouwen. De robot bestaat uit drie losse delen die je later samenvoegt, dus ook daar kan je in losse teams mee aan de slag.

Wat verder opvalt is dat het programma van de EV3 MindCub3r lekker duidelijk is. Je kan in de het programma op je computer (LEGO MINDSTORMS EV3 software) precies zien welke stappen de robot zet. Als je zelf wil programmeren is dit ook een prima robot om de verschillende stappen mee te onderzoeken.

Meer weten:

De EV3 MindCub3r vindt uiteindelijk wel de oplossing, maar hij is niet heel erg snel. De Nederlander Mats Valk kan als een van de snelste ter wereld een Rubiks kubus oplossen. In november 2016 deed hij er 4,74 seconden over. Je kan op zijn eigen youtube-kanaal een filpje zien hoe hij vorig jaar een nieuw wereldrecord haalde. Op het youtube-kanaal IAssemble van David Gilday staan nog meer robots die hij heeft gemaakt.

Meer LEGO Mindstorms? Kijk hier voor andere robots en projecten.

1 Shares