Mindstorms valstrik

Wie kent niet de wegzakkende valstrik uit de film? Onze persoonlijke favoriet komt uit de openingsscene van Raiders of the Lost Ark, de eerste film over Indiana Jones. Onze Amerikaanse vrienden bij Teach Kids Engineering hebben deze nu nagemaakt met een Mindstorms-set.

Nodig:mindstorms valstrik

Stappen:

Er zijn weinig dingen zo leuk als op avontuur gaan. Of je nu op avontuur gaat in het bos, de achtertuin of op je kamer. Met een beetje fantasie kan je de meest spannende avonturen beleven. Bij een spannend avontuur horen vaak puzzels en valstrikken. Deze Mindstorms valstrik brengt een klassieke avonturen valstrik tot leven.

Matt van Teach Kids Engineering heeft deze Mindstorms valstrik gemaakt en deed daarbij inspiratie op uit de film Raiders of the Lost Ark. Hij heeft hem zelf met twee kinderen nagespeeld! Je kan het origineel en de Teach Kids Engineering-versie allebei op Youtube vinden. Ze zijn de moeite waard.

De instructie is makkelijk, begrijpelijk en overzichtelijk en het programma is goed geschreven.

Het programma vertelt de robot om de tastsensor in de gaten te houden. Als deze niet meer is ingedrukt en het voorwerp dus is geroofd komt de robo in actie. Na een paar seconden zakt het platform weg en wordt je onder vuur genomen met plastic knikkers. Na een korte wachttijd stijgt het platform weer naar boven.

Meer weten?

De bedenker en maker van de Mindstorms valstrik is Teach Kids Engineering. Zij zijn continu bezig om kinderen op weg te helpen in de bouwkunde.

Heb je na het bouwen van de Mindstorms valstrik zin om een andere robot te bouwen ? Kijk dan ook bij de andere EV3-robots op onze website.

5 Shares