SPIK3R

Het lijkt net of de SPIK3R is weggelopen uit het BBC programma Robot Wars. Met de gevaarlijk ogende staart, de sterke scharen en zijn zes poten lijkt hij een robotschorpioen. Je kan hem nu zelf bouwen met LEGO Mindstorms.

Nodig:SPIK3R

Stappen:

De SPIK3R is een van de originele robots die je kan maken met de LEGO Mindtorms-set 313131. Hij biedt een mooie uitdaging om te bouwen en programmeren. Ook als de SPIK3R eenmaal klaar is heb je er nog uren plezier van.

Omdat het een originele LEGO robot is zijn de bouwinstructies van de SPIK3R dik in orde. Het bouwen gaart snel en de stappen zijn overzichtelijk.

Het programma kan je makkelijk via de programmeersoftware van LEGO op de programmeerbare steen zetten. Als je ook de Robot Commander app op je smartphone of tablet hebt staan kan je hem ook daar mee besturen.

Meer weten?

Robots bouwen met LEGO Mindstorms is natuurlijk erg leuk, maar wist je dat er ook echte gevechten worden gehouden met robots? In Engeland is het tv-programma Robot Wars al jaren populair. Mensen bouwen daar robots van allerlei soorten en maten.

Als je klaar bent met de SPIK3R en je wil graag een andere LEGO Mindstorms robot maken. Kijk dan eens bij onze andere projecten.

8 Shares