Dansende robot

Je kan dansen als een robot, maar ken je ook een dansende robot? Door het mooie ontwerp van Teach Kids Engineering kan je er nu zelf een maken met een LEGO Mindstorms-set.

Nodig:

Stappen:

Wie wil er nu geen dansende robot in huis? Er zelf eentje bouwen is een leuke uitdaging en ook best ingewikkeld. Probeer zelf maar eens je evenwicht te houden tijdens het dansen. Een dansende robot moet dat natuurlijk ook leren. Je kan het dansje vooraf zien op Youtube maar je kan hem natuurlijk ook eerst zelf bouwen.

Het programma dat voor deze robot geschreven is ziet er ook weer mooi uit. Je kan het ook opknippen in kleine stukjes zodat je steeds ziet wat er beweegt. Pas het programma vooral ook zelf aan voor nieuwe danspasjes en bewegingen. Er zijn weinig dingen die zo leuk zijn als een beweging programmeren en hem meteen terugzien in je robot.

Nog een apart woord over de bouwinstructies. Die zijn prettig en praktisch, waardoor je op een goede manier kunt bouwen.

Meer weten?

De bedenker en maker van deze dansende robotzijn van Teach Kids Engineering. Zij zijn continu bezig om kinderen op weg te helpen in de bouwkunde.

Heb je na het bouwen van de Mindstorms valstrik zin om een andere robot te bouwen? Kijk dan ook bij de andere EV3-robots op onze website.

0 Shares