Kerstslee EV3

Het is weer bijna Kerstmis en daarom presenteren we een speciale kerstrobot: De kerstslee EV3. Een van onze helden bij RoboCAMP.eu: Alek Gruszczyński heeft deze schitterende kerstrobot bedacht en ontworpen. Naast het ontwerp zit er natuurlijk ook een programma bij dat je zelf kan aanpassen.

Nodig:kerstslee-ev3

Stappen:

Als je het leuk vindt om ook kerst te vieren met robots, dan zit je goed. Want dit model bevat een kerstman, de kerstslee en twee van z’n favoriete rendieren. Wij denken dat hij er fantastisch uitziet onder de kerstboom en denken dat je hem met de bouwinstructies van RoboCAMP ook prima kan maken.

De techniek die in de robot zit zijn twee grote motoren in de slee en een kleine motor om de rendieren te laten bewegen. Door de kleine motor bewegen de pootjes en het hoofd van de rendieren. Het gehele bouwwerk is gemaakt met een LEGO 313131 bouwset. Je hebt dus geen extra stukjes nodig.

Meer weten?

Op Youtube staat een filmpje waarin je ziet hoe de kerstslee EV3 precies werkt. Je kan ook bij de mensen van RoboCAMP terecht voor andere leuke voorbeelden. Wil je iets anders maken? Kijk dan ook bij onze andere EV3-modellen.

 

 

 

0 Shares