SORT3R

Met de EV3 SORT3R kan je je lego sorteren. Iedereen ken het probleem van LEGO. Leuk om mee te bouwen, maar het sorteren is niet het leukste klusje. Gelukkig kan je dat nu aan een robot overlaten. Samen met Philo bouwen we een sorteermachine. Voor dit legoproject heb je een LEGO Mindstorms set nodig, of een EV3 blok en losse LEGO.

Nodig:EV3 SORT3R

Stappen:

Werk de bouwinstructies van Philo door. Let op dat je de SORT3R goed aansluit en dat je losse onderdelen goed op de EV3 aansluit. Als je zowel de SORT3R als het de sorteerbakken hebt gemaakt, ban je klaar om hem te testen.

De SORT3R moet behoorlijk precies tegen de sorteerbakken worden geplaatst om te werken. Hij wordt geleid door de L2 balken aan de bovenkant van de bakjes. Deze vangt de rails op de robot.

Door de IR-sensor weet de SORT3R precies waar hij is. Hij checkt en berekent zijn plek elke week weer. De rotatiesensor is precies genoeg om de blokjes elke keer weer op hun plek af te zetten.

Als je de EV3 SORT3R een paar keer hebt getest merk je misschien dat er kleine botsingen ontstaan.

Als je nog wat ander technisch lego hebt liggen kan je dat aanpassen door de L-balken te verplaatsen naar de kant van de kleurensensor.

Meer weten?

Het Mindstorms EV3 project is in volle gang. Kijk ook eens op de site van LEGO zelf om alle ideeën te zien. Maar kom ook hier terug, er staat elke maand een nieuwe EV3 robot klaar.

1 Shares