FORTE 2017

Fort Honswijk
De gemeente Houten heeft het bijzondere torenfort Honswijk in Schalkwijk aangekocht. Een geweldige, spannende en ruige locatie, waar de tijd heeft stil gestaan. Fort Honswijk was eerder niet toegankelijk voor publiek. Op zaterdag 1 juli opent fort Honswijk voor het eerst de deuren voor het publiek met het nieuwe festival: FORTE 2017. Er is gekozen voor de naam FORTE omdat het een muziekterm is wat staat voor krachtig, stoer en luid. Precies wat bij het fort past.

Theater en kunst
Een greep uit het theater- en kunstprogramma. Denk aan de Zomaargasten en Theatergroep Club Gewalt. Een aantal kunstenaars hebben, met het fort als basis, een kunstwerk ontwikkeld of exposeren een bestaand werk. Kunstcollectief LSDIA verlicht het fort met allerlei verschillende oude technieken en Bouke Groen maakt een fantastische geluidsinstallatie! Leuk natuurlijk, kunst kijken, maar misschien wil je er wel net iets meer over weten? Kinderen leiden bezoekers rond die mee op ontdekkingstocht willen. Voor de kleintjes is er natuurlijk ook van alles te beleven, zo kunnen ze leren hoe de waterlinie werkt met Proefjes met Boefjes, zelf limonade maken en nog veel meer leuke activiteiten!

Programma
Bij zo’n bijzondere locatie, horen natuurlijk ook bijzondere bands! Met Moss, Sue the Night, Lucky Fonz III, Beaux en Kuenta i Tambu staat de muzikale line-up als een huis. Moss is volgens 3voor12 “gewoon de beste Indieband van Nederland”. Het nieuwe album ‘Strike’ krijgt alleen maar lovende recensies en hun clubtour was stijf uitverkocht. Op Fort Honswijk is het makkelijk wegdromen. En wie past daar beter bij dan de meest romantische troubadour van Nederland: Lucky Fonz III. Hij bezingt de wereld op zijn eigen manier en dit leidt tot de mooiste liedjes.

Sue the Night, op dit moment DWDD-huisband, heeft eveneens net een nieuw album uit: ‘Wanderland’. Ook deze krijgt steevast goede recensies. Kuenta i Tambu zet je weer met beide voeten op de dansvloer. Met hun keiharde tropische beats en sexy stagework, zetten zij het fort op z’n kop.

0 Shares