RAC3

Hoe stuurt een zelfrijdende auto? Daarvoor kijk je naar de software van de EV3 RAC3, de zelfsturende auto van LEGO Mindstorms. De wagen en het programma zijn van Laurens Valk van robotsquare.com. Het is echt een lekker snel project dat je met gemak in een uurtje in elkaar kan zetten.

Nodig:

Stappen:

Dit is een bouwwerk van LEGO Mindstorms voor als je eigenlijk geen tijd hebt, maar toch echt even iets wil maken. De handleiding is echt heel simpel en de stappen zijn logisch, snel en overzichtelijk. De EV3 RAC3 kan je in minder dan een uur maken en door de kamer laten rijden.

Het probleem van de EV3 RAC3 komt pas als hij klaar is. Je kan hem namelijk zelf laten sturen en door de kamer laten rijden, maar je kan hem ook met de afstandsbediening besturen. Vlot bouwen dus, maar daarna heb je er wel uren plezier van.

Het programma zelf kan je downloaden, maar kijk er ook eens goed naar op de computer. Het is lekker overzichtelijk opgezet en makkelijk te volgen. De EV3 RAC3 is de perfecte robot om ook je eigen programmeerkennis verder op te oefenen. Je kan ik het programma goed zien wat de sensor voorop meldt en welke actie de auto vervolgens neemt om botsingen te voorkomen

Meer weten:

De bedenker en maker van de EV3 RAC3 is Laurens Valk. Voor andere ideeën kan je terecht op zijn website, of in het geweldige EV3 ontdekkingsboek. Hoewel het boek en de website in het Engels zijn, kan je er ook terecht voor filmpjes, voorbeelden en handleidingen. Die laatste bestaan vooral uit plaatjes, dus dan maakt de taal niet uit.

Er staan meer EV3-robots op de site. Ben je benieuwd naar andere robots? Klik dan hier.

1 Shares