Vogels tellen op school

Op vrijdag 27 januari 2017 is het weer zover: De Nationale Tuinvogeltelling voor (basis)scholen en andere groepen. Je kan dus ook met de BSO of de kinderboerderij meedoen. Je kan ook de app downloaden en met wat vrienden op zoek gaan naar vogels. Hieronder lees je wat je nodig hebt en wat de spelregels zijn.

Nodig:Nationale Tuinvogeltelling 2017

  • het telformulier
  • een potlood
  • een horloge of stopwatch
  • verrekijker (maar dat hoeft niet)

Stappen:

Het is de bedoeling dat je op 27 januari 2017 een half uur de vogels op en rond het schoolplein telt. Je mag ook eerder in de week al tellen, als je er maar voor zorgt dat je na een halfuur stopt met tellen. Extra tip: het telformulier van de Nationale Tuinvogeltelling kan je ook als app downloaden uit de AppStore of Google Play. Je kan dan meedoen op je telefoon.

Er zijn een paar regels aan het tellen van de vogels:

Tel een halfuur lang de vogels op het schoolplein, of op de plek waar je bent. Je mag geen vogels tellen die overvliegen.

Schijf alleen de vogel op die je met je eigen groepje ziet. Tel verschillende groepje niet op, want dan tel je misschien dezelfde vogel een paar keer. Als je als groepje eerst 3 kraaien ziet zitten en daarna een groepje van 5 kraaien, dan tel je in totaal 5 kraaien.

Vul je telformulier in of klik meteen op de vogel in de app. Als je het telformulier gebruikt, dan kan je de telling doorgeven op de website van de Nationale Tuinvogeltelling: http://www.tuinvogeltelling.nl/scholen.

Meer weten?

Op de website van de Nationale Tuinvogeltelling kan je ook terecht voor leuke zoekkaarten en lesmateriaal. Die zijn leuk voor in de klas, maar natuurlijk ook voor thuis. Op de pagina met lesmateriaal kan je allerlei lesjes. De lesjes zijn verschillend, dus het maakt niet uit of je in groep 1 of groep 8 zit.

1 Shares