EV3MEG

Met twee grijparmen en vier wielen is EV3MEG een robot die meteen tot de verbeelding spreekt. Extra leuk is dat je zelf aan de slag kan met de programmeersoftware om hem te laten rijden en zoeken.

Nodig:EV3MEG

Stappen:

De LEGO Mindstorms EV3MEG is ontworpen door Martijn Boogaarts. Het is een robot die niet alleen makkelijk te bouwen en te programmeren is, maar die je ook door de hele kamer kan laten rijden.

De instructies zijn overzichtelijk en duidelijk. Let wel goed op dat je de juiste platen gebruikt, anders kom je niet mooi uit bij de schouders. Wat ook mooi is om te zien is hou de snoeren rond de nek worden geslagen en op die manier mooi worden verwerkt in de robot. Hij ziet er meteen strak en gelikt uit.

Henrik van de LEGO ROBO MAK3R STUDIO heeft een kort filmpje gemaakt waarin hij de werkende EV3MEG laat zien. Gebruik dat filmpje ook om te zien hoe het programma van de EV3MEG er uit ziet.

Meer weten?

Dit is de derde EV3 robot die we delen. Met grote dank aan Martijn Boogaarts voor het ontwerp en Henrik voor het filmpje.

 

1 Shares