DINOR3X

Lopende robots zijn moeilijk om te maken. Lasse Stenbæk Lauesen heeft hard gewerkt aan een ontwerp dat dat kan. De DINOR3X is een LEGO Mindstormsrobot die loopt, kijkt en brult. Het is een feest om hem te bouwen.

Nodig:DINOR3X

Stappen:

We hebben eerder een robot gemaakt die kan rijden met wielen of rupsbanden. We hebben ook een robot gemaakt die stilstond, maar met z’n armen kon bewegen. Wat we nog niet hadden gemaakt was een robot die kan lopen.  Toch heeft Lasse Stenbæk Lauesen er eentje gemaakt.

De DINOR3X kan lopen doordat er twee motoren bij zijn achterpoten zitten. De andere motor bedient zijn bek. Omdat er voorop ook gebruik wordt gemaakt van de IR-sensor, loopt de DINOR3X niet meteen overal tegenaan. Sterker nog, als je iets voor zijn sensor houdt, dan zal hij er eerst tegen brullen.

Al met al een ontzettend leuke robot om te bouwen. Na een eerste testloopje kan het zijn dat zijn poten wat los zitten. Let daar op. Het was het enige probleem dat wij konden ontdekken.

Meer weten?

In de Verenigde Staten wordt hard gewerkt aan een lopende robot. Het bedrijf Boston Dynamics heeft verschillende filmpjes op youtube van robots die ze maken met poten. Maar er zijn ook heel veel filmpjes waarin het lopen niet goed gaat.

Naast de DINOR3X bouwt Proefjes met Boefjes vaker aan robots. Een overzicht van de LEGO Mindstorms projecten vind je hier.

3 Shares