EV3D4

Met de EV3 EV3D4 waan je je in de wereld van Star Wars. Het is het LEGO broertje van R2D2 de bekende robot uit Star Wars. Dit ontwerp is gemaakt door Vassilis Chryssanthakopoulos. Hij heeft de EV3 EV3D4 zo gemaakt dat hij ook door de kamer kan bewegen met zijn infraroodbaken en is makkelijk te programmeren met de EV3-software

Nodig:EV# EV3D4

Stappen:

De EV3 EV3D4 is project waar we behoorlijk van onder de indruk zijn. De instructies zijn weer van Philo en Vassilis Chryssanthakopoulos. Je bent behoorlijk wat tijd bezig met bouwen, maar het is een fantastische machine om te maken. Ze zorgen zelfs dat de afstandsbediening een jasje krijgt.

Zorg zoals altijd bij LEGO dat je de blokken goed laat aansluiten. Let bij deze robot ook op dat je de snoeren goed wegwerkt.

Als je klaar bent met bouwen kan je gaan testen. Je kan de EV3D4 door de kamer laten bewegen, maar hem ook andere dingen laten doen.

Meer weten?

Dit is onze tweede Mindstorms EV3 robot die we delen. Wederom met dank aan Philo voor het maken van de handleiding en aan Vassilis voor het ontwerp. Wil je zelf aan de slag met het maken van een programma, kijk dan op de website van Lego voor de programmer-app.

1 Shares